Herman Plein Air

De reis inwaarts

brengt surrealistische ideeën en uiteindelijk schilderijen voort. Vervaardigd in mijn wind en watervrije atelier onder hopelijk "ideale" omstandigheden. Maar als ik niet af en toe maar buiten ga dan implodeer ik als een leeggezogen pakje appelsap. Even opblazen en dan heel hard met je hiel er op gaan staan voor een harde knal!

Naar buiten dus.

De realiteit van de natuur is rijke voeding voor de fantasie. Ik koester ook een grote liefde voor zeer gedetailleerd werken en landschappen lenen zich daar bij uitstek voor. Het is dus een essentieel onderdeel van mijn leven als kunstenaar. De lange wandelingen met mijn gezin in het weekend zijn een goede gelegenheid om wat plekken in de buurt te verkennen. Het helpt wanneer je niet hoeft te zoeken naar mooie schilderplekjes. Vooral omdat je hele uitrusting al gauw een kilo of 30 kan wegen.

Als u dit leest en u weet nog wel een leuke locatie of u wilt gewoon een keertje meedoen met een buitenschildersessie dan hoor ik het graag!