1ste blog van 2022 + Gratis eBook !

Was ik maar een grizzly beer. Ergens in Canadese bossen had ik dan een hol om mijn winterslaap te houden. Een heerlijk idee. Zodra de herfst echt te gortig wordt dan kruip je weg in een warm hol en je wordt pas weer wakker wanneer de eerste krokusjes hun gele koppies laten bengelen in ‘s winters laatste ademtocht

Ik heb er eigenlijk geen goed beeld bij maar ik kan me voorstellen dat onze harige, neergeknuppeld vrouwmens met zich meeslepende oervader ook een soort winterslaap deed. Hij had een voorraadje gedroogde mammoetrepen, een met hoofdpijn ontwakende vrouw, wat warme holeberenvellen en een gloednieuwe doos “Iedereen kan rotsschilderingen maken” van Ravensburger. Hij kwam zijn grot pas uit wanneer de zon weer begon te schijnen.

De huidige maatschappij eist dat je gewoon altijd meedoet. We hebben nu eenmaal afgesproken dat we zo laat beginnen met een werken en zo laat weer klaar zijn. Ongeacht de temperatuur buiten of dat het nog donker is. Heel onnatuurlijk allemaal. Zeg nou zelf. Als het nog donker is buiten dan wil je toch gewoon in je nest blijven liggen? In de zomer is dat heel anders. 7 uur ‘sochtends sta ik te popelen om te gaan fietsen, hardlopen, zwemmen en yoga te doen. Hop voor tienen klaar om de rest van de dag te schilderen enzo. Gewoon je biologische klok zijn werk laten doen.

Ik heb natuurlijk geen baas maar wél kinderen die op tijd de deur uit moeten. Odile moet ook in het donker de striemende motregen in dus ik pas mijn leefschema aan maar als dat niet zou hoeven stap ik m’n bed pas uit wanneer het licht wordt.

Winterslaap

Herinneringen aan de zomer van 2006.
Met behulp van handgeschreven aantekeningen, foto’s en filmpjes heb ik ergens eind 2006 een van soort dagboek een lopend verhaal gemaakt. Om onduidelijke (domme) redenen ben ik halverwege gestopt met het idee dat ik de draad later wel weer op zou  pikken.  Nooit gedaan… tot nu, 15 jaar na dato! Op een donkere winterdag in 2021 in de zoveelste lockdown vond ik bij het reorganiseren van mijn data het halve reisverslag. Ik las het nog eens en het vreugdevolle gekakel van een 15 jaar jongere Herman met dezelfde humor als nu (ik kan gelukkig best wel lachen om  mezelf) toverde spontaan een lach op mijn gezicht. Inneens had ik weer ergens zin in dus heb ik mijn aantekeningen herschikt, foto’s en filmpjes erbij gehaald en heb ik mezelf terug getransporteerd naar een van de leukste zomers die ik me kan heugen.

Het eerste gedeelte van het boek is nu ge-edit en in hoofdstukken verdeeld en klaar voor mijn trouwe fans om gelezen te worden.

Jullie kunnen als trouwe lezers als aller eerste een soort proefexemplaar in handen krijgen. Gratis en voor niks. Laat het me wel even weten wat je er van vind en of je ook het 2e deel van het eBoek zou willen ontvangen,

3D-cover-1 ePUB PDF

Comments are closed.