HA HA HA HADES!! …… Heeft er niks mee te maken maar dat had zomaar gekund. Het is die octopus.

muurschildering - mural
Muurschildering at Media Buying Systems

{Surrealistisch voorwoord: Zoekende naar iemand die bij mij een muurschildering zou bestellen besloot ik een tijdje geleden een auto te kopen. Die had ik natuurlijk nodig om de verf te vervoeren naar de muur in Amsterdam.
Zo gezegd, zo gedaan.
Lege muur, hup verf er op.

Klaar!

  • Klant minus een auto plus een muurschildering.
  • Ik minus wat verf en tijd plus een auto. Ik heb deze voor € 5000,- op naam van mijn vrouw laten zetten.
  • Vrouw minus 5000 euro plus een auto op haar naam.
  • Ik minus de auto plus 5000 euro plus dezelfde auto voor mijn deur.

A textbook WIN, WIN, WIN situation.}

Tegen de muur

De entree van Media Buying Systems leek zo op een kale ingang van een bunker dat je bij binnenkomst eerder een duitse helm op wilde zetten dan je jas uit doen bij de kapstok. Een ijzeren trap liep in een redelijk smalle gang langs een betonnen muur naar boven alwaar het sfeervol ingerichte kantoor je een warm welkom heette. Geen U-boot dus (jammer, maar wel een V2 raket van kuifje).

Na een goed gesprek met Yoram en Daan kwamen we er achter dat we (nog) geen idee hadden wat er op de muur moest komen behalve dat het supervet moest worden. Nu is “supervet” my middle name (net als bij terror Jaap maar dan anders).
Met zo’n carte blanche window of opportunity moet je overige factoren onder de loep nemen. Zoals de toeschouwers die vrij dicht op de muur van beneden naar boven lopen . De driehoekige vorm van het oppervlak en het contrast met de ruimte boven.
De U-boot bunker heeft nog wel een rol gespeelt in mijn gedachten omdat ik uteindelijk het verhaal van 2000 mijlen onder zee als inspiratie gebruikt heb. Het moest een onderzeewereld worden met allerlei zeemonsters die je vroeger langs de rand van middeleeuwse “flat earth” landkaarten zag. Inmiddels heeft (het door de illuminati gecontroleerde) NASA deze wezens laten uitsterven. You bastards!
Over NASA gesproken, ik zou Herman van Gelder niet zijn als ik het thema niet wat zou opfraaien met surrealistisme. Dat is per slot van rekening my middle name. Herman supervet surrealisme van Gelder. (Hier laat ik Terror Jaap in mijn kielzog achter. Hij is alleen supervet.)

De scheiding van onder en boven water gecombineerd met de aarde gezien vanuit de ruimte.

Planeet aarde = boven water.
De ruimte = onderwater

Ruimte/Zeemonsters met straalaandrijving die worden gegrepen door een gigantische octopus. Hoe vet is dat, Jaap?

Vol goede moed ging ik aan de slag. Schetsen met verdunde lichtblauwe verf zodat dat bij een mogelijke glaceer laag de schets niet op zou vallen. Glaceermedium voor acrylferf gekocht samen met een selectie transparant acrylverf. Vertraagd drogend medium er bij en gaan met die banaan. Ik had dit al in het klein getest en alles leek op deze wijze wel te gaan lukken.

NOT

De ondergrond zoog mijn verf te snel droog en zo stransparant was de verf nu ook weer niet dat ik alles met de roller van liefde zou kunnen bedekken zonder de beschilderde ondergrond kwijt te raken.

Bummer – als een sneeuwpop in de summer.

Net als de grote deco projecten van vroegah heb ik alles “alla prima” geschilderd met een heleboel verschillende verfbakjes met voorgemenge kleurgradatie’s.
Uiteindelijk ben ik zeer tevreden over het resultaat. Net als Daan, Yoram en de rest van de crew bij Media Buying Systems. Wellicht hangen de bezoekers van MBS nu wel hun jas op beneden bij de kapstok?

Hermans picture
Hermans pic


ps: Metro, ondergrondscher dan Hitler’s schuilkelder!
Heel attent van Metro om juist wanneer ik wat afdekpapier nodig heb zo’n titel in hun kattenbakondergrond krant af te drukken. Ik had er wat uit de trein meegenomen om de vloer te beschermen tegen rondvliegende verfdruppels. Wat een schaamteloze vertoning om net te doen alsof de huidige Metro krant een voortzetting is van zo’n verzetskrant.
Patiënt: En dokter, weet u al wat ik mankeer?
Dr Herman: Gaat u maar even zitten. Ik heb slecht nieuws voor u.
Patiënt: -schrikt-
Dr Herman: Hier, de Metro! U bent verders gewoon kerngezond tenzij u alles gelooft wat er in dit krantje staat.
Ha ha ha Hades … volgende patiënt!

Comments are closed.