Zicht op Scheepmakersdijk

Na een fijne vakantie in Frankrijk met mijn vrouw en dochters gaan we vandaag weer op pad met Eggie. In de omgeving van molen “de Adriaan”. Er zijn hier veel ingrediënten te vinden voor een smakelijk schilderij. Je hebt: prettige straatjes en doorkijkjes, hier en daar torentjes op de achtergrond (inclusief de Bavo) , de molen natuurlijk, het Spaarne met al z’n bootjes en het gezellige restaurant Zuidam dat tijdens lunchtijd volledig wordt bezet.

Vanochtend kwam ik er achter dat ik weer geen 23 X 30 CM doeken op voorraad had dus heb ik snel een paneel op maat gezaagd en dat met acrylverf voorbewerkt. Niet ideaal maar het moest snel drogen. Affijn, met een nog licht zuigende ondergrond begin ik aan een tafereel met allerlei toeters en bellen. Torens, water, huizen, lucht en RUK! Dit gaat nergens naar toe. Tijd voor een cap ‘o chino bij zuidam. Gelukkig spot ik iemand van de gemeente die wél aan het werk is. Snap snel een foto en voila. Hij is gepromoveerd to model voor dit buitenwerkje.

DOE-MEE Zicht op Scheepsmakersdijk
olieverf op paneel
Haarlem
Plein air

Comments are closed.