Plein Air Haarlem logo

Schilderen in de buitenlucht

Een atelier is voor een schilder een goed ingerichte “comfort zone”. Om jezelf sneller te ontwikkelen is het belangrijk om je zo nu en dan buiten je comfortzone te begeven. Met “plein air (= in de buitenlucht) schilderen is dat letterlijk wat je doet.

 

Plein Air schilderen is een beetje het camperen van het schilderen. Je maakt het jezelf zo optimaal mogelijk naar de zin maar het wordt nooit een huiskamer.

 

Een schilder wordt gedwongen om directe, snelle beslissingen te nemen. Een goed tafreel vinden om te schilderen, compositie, vlakken snel invullen en als laatste de details aanbrengen. Er is maar een weg mogelijk anders werkt het niet. 

Plein Air Agenda

Gestart om iedereen die het leuk vind op de hoogte te houden van alle data wanneer er er weer op uit trekken en waar we dan heen gaan, van de filmpjes die ik maak van deze dagen en mogelijke exposities waar mijn kunstwerken hangen.

 

Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten en mee op pad te gaan. 

PLEIN AIR WINKEL

Please add a few Portfolio Posts first here.

Video's en Tutorials

Sluit je aan bij Plein Air Haarlem

Herman en Egbert van PleinAir Haarlem trekken er wekelijks op uit om in de omgeving van Haarlem buiten te schilderen. We vinden het heel gezwellig als u ook komt kijken of zelfs meedoen. Vlotte impressionistische schilderwerken zijn het resultaat. Enekele van deze werken worden geexposeerd of online verkocht. 

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief!

Surreal Estate oilpainting olieverf schilderij

OPEN ATELIER

00Dagen 00Uren 00Minuten 00Seconden OPEN ATELIER lente editie Zaterdag 30 maart 15:00 – 18:00 Schipholweg 1 2034 LS Haarlem Sinds oktober vorig jaar huur ik…

lees meer

Nieuw Jaar Nieuwe Nieuwsbrief

BULLETIN van de KUNSTMAAN Heen en Weer door de Exosfeer Bulletin №1 De eerste van nieuwe reeks nieuwsbrieven Afhankelijk van wanneer je dit leest natuurlijk.…

lees meer

Expositio

EXPOSITIO 2023 Het jaar dat kunstprofeet Herman op gouden vlindervleugels naar de hemel wordt gedragen. Surrealiteit of realiteit, het werd tijd.Maak een pelgrimstocht naar een…

lees meer