Plein Air Haarlem logo

Schilderen in de buitenlucht

Een atelier is voor een schilder een goed ingerichte “comfort zone”. Om jezelf sneller te ontwikkelen is het belangrijk om je zo nu en dan buiten je comfortzone te begeven. Met “plein air (= in de buitenlucht) schilderen is dat letterlijk wat je doet.

 

Plein Air schilderen is een beetje het camperen van het schilderen. Je maakt het jezelf zo optimaal mogelijk naar de zin maar het wordt nooit een huiskamer.

 

Een schilder wordt gedwongen om directe, snelle beslissingen te nemen. Een goed tafreel vinden om te schilderen, compositie, vlakken snel invullen en als laatste de details aanbrengen. Er is maar een weg mogelijk anders werkt het niet. 

Plein Air Agenda

Gestart om iedereen die het leuk vind op de hoogte te houden van alle data wanneer er er weer op uit trekken en waar we dan heen gaan, van de filmpjes die ik maak van deze dagen en mogelijke exposities waar mijn kunstwerken hangen.

 

Iedereen is welkom om zich hierbij aan te sluiten en mee op pad te gaan. 

PLEIN AIR WINKEL

Video's en Tutorials

Sluit je aan bij Plein Air Haarlem

Herman en Egbert van PleinAir Haarlem trekken er wekelijks op uit om in de omgeving van Haarlem buiten te schilderen. We vinden het heel gezwellig als u ook komt kijken of zelfs meedoen. Vlotte impressionistische schilderwerken zijn het resultaat. Enekele van deze werken worden geexposeerd of online verkocht. 

Blijf op de hoogte en schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief!

Expositio

EXPOSITIO 2023 Het jaar dat kunstprofeet Herman op gouden vlindervleugels naar de hemel wordt gedragen. Surrealiteit of realiteit, het werd tijd.Maak een pelgrimstocht naar een…

lees meer
schilderij9163

Schilderij 9163

schilderij 9163 Olieverf op paneel. 50 X 70 CM NL ENG NL Geef vogelperspectief een gezicht ENG The face of a birdseye view verkocht Please…

lees meer
portugees-oorlogsschip

Portuguese Man ‘o War

Portugees Oorlogsschip/ Portuguese Man ‘o War Olieverf op paneel. 100 X 70 CM NL ENG NL Het idee van ruimte en planeet versus onder/boven water…

lees meer