Plein Air Haarlem logo

Het eerste Lentezonnetje

… streelt zachtjes over het bolletje van het Hollandsche landschap. De bomen reageren verrukt met het openen van hun knoppen en de vogels voorzien dit alles van een fluitconcert. Een indiaan begint er doorheen te he-ja-ho-en samen met een zingende walvis. De CD verschijnt binnenkort in je lokale biowinkel in een speciaal vervaardigd houten CD-kastje naast de ecologische handzeep.

“Saunts of Neetjur – deel 80”

Ik spreek weer af met Eggie om ons eerste buitenschildersessie van het jaar vrolijk in te luiden met een  “lange afstands schilderij”. Afgevuurd vanuit Spaarndam. Eggie schildert liever onderwerpen die ver weg liggen zodat de details vanzelf verloren gaan. De nadruk ligt dan op het landschap zelf.

Ik werk graag wat korter op mijn onderwerp, “mensen in het daaglijks leven” maar af en toe moet je wat concessie’s doen. Vooral omdat ik met mijn expositie in de binnenstad van Haarlem de komende 2 maanden zo af en toe mijn neus wil laten zien.  Ik zie mezelf dan met mijn buitenschilder outfit met schilderkoffer een kopje koffie halen na een schildersessie in de stad.

Eggie zit dan soms midden in de stad zeegezichten te schilderen bij gebrek aan een beter onderwerp. Nu vind ik de stad ook ongemakkelijk. Veel aanloop, drukte, veranderende lichtval en bezorgbusjes die altijd precies voor je onderwerp parkeren. Maar om soms te excelleren moet men zich buiten zijn/haar comfortzone begeven.

Als je per toeval in Haarlem bent de komende 2 maanden en je wilt graag eens in het echt bekijken wat ik zoal schilder. Kom dan vooral een bakkie koffie halen bij Wolkers in Haarlem. Wie weet ben ik er ook samen met Eggie na een schildersessie in de stad.

spaarndam Spaarndam

Plein Air Haarlem in Spaarndam

Beleef de eerste buitenschilderdag van het seizoen mee met Plein Air Haarlem door te kijken naar mjin Youtube filmpje. Wil je geen enkele mogelijkheid laten liggen om deze meesterwerken van cinematografie te aanschouwen?
Supskrijp je dan op m’n joetjoepkanaal! Bekijk Fimpje

Comments are closed.